Esineistä ja niiden kunnosta.

Esineet ovat meillä kovasti usein hyvä kuntoisia, usein näkee että myyjät antavat kouluarvosanoja mitä ihmeellisimmillä mittayksiköillä, vaihdellen 0-x ja joskus hieman mielikuvituksellisemmallakin asteikoilla ( ⅞π - √∞ ). Meillä esineet ovat hyviä, ja jos jotain sanomista on niin sitten kyseessä on jotain muuta ja yleensä asiasta kerrotaan kuvauksessa.


Ettei asia olisi liian helppo meillä on on myös maininta käyttämätön, eli kyseessä on esine joka ei koskaan ole ollut siinä käytössä mihin se on joskus valmistettu. Esineen käyttämättömyys ei takaa virheettömyyttä, jos esine makaa laatikossa 78 vuotta ja sitä hypistelee joku neljän vuoden välein, on esineen pinnassa vähintään 19 rasvaista sormenjälkeä jotka ovat aiheuttaneet pintaan syöpymiä, värivirheitä ja tietysti esine on pudotettu kahdesti lattialle ( v. 1963 ja 1981 ) näistäkin on merkit jääneet esineen pintaan.


Sitten on vielä tehdas uusi, eli joitakin esineitä voi olla ajoittain kaupan jotka ovat ehdasuusia, eli olemme hankkineet esim keräilijän tarpeisiin kansioita, tai vaikka pinsettejä, niin ne ovat jo sitten uusia, mutta tietenkään tuokaan ei takaa mitään, mutta niillä on jo takuu.


Emme siis ilmoita esineen olevan virheetön tai lähes virheetön juuri koskaan, kun tarpeeksi hyvän suurennuslasin ottaa kouraan, niin parhaastakin esineestä löytyy vikaa.


Esineet myydään siinä kunnossa kun ne ovat saapuessaan, emme useinkaan tee niille mitään puhdistavia tai kiillottavia toimenpiteitä, emme puhdista esineitä, koska puhdistus tuhoaa esinisiin kertyneen patinan ja vuosien pölyn, joka on joillekin keräilijöille se paras osuus esineess. Mikäli haluatte kiiltävän ja puhdistetun esineen, teidän on tehtävä se itse, emme uskalla ottaa riskiä että esineet vahingoittuvat puhdistuksessa.


Esineiden aitoudesta.

Meillä tavara on aitoa, jos esineessä on jotain outoa tai se näyttää liian hyvältä, tämän huomaa kuvauksesta ja usein myös hinnasta, jos sattuu sellainen tilanne että jotenkin onnistut meiltä saamaan esineen jonka aitous on epäilyttävä, niin silloin kyseessä on äärimmäisen harvnainen tilanne, emme koskaan arvioi esinettä aidoksi jos meillä ei ole 100% varmuutta asiasta.


Vuosien varrella olemme haalineet kaikkea tavaraa mitä oudoimmista lähteistä, olemme ostaneet kokoelmia, valmistajien loppueriä, konkurssipesiä ja lopettavien firmojen varastoja. Tavarat ovat usein useista eri lähteistä ja ajoittain lukumäärässä on mukana useamman saapumiserän esineistöä.Esineiden valokuvat ja varastosaldo

Kun tilaat esineen ja saat en käsiisi, se ei välttämättä ole sama yksilö kuin kuvassa, tämä voi johtua siitä että esineitä on runsaasti tai niitä on ollut runsaasti, ja vaikka ostaisitte uutuuden joita on yksi, voi olla että olemme välissä jo saaneet toisenkin kaiveltua esille ja näin ollen esine on samanlainen kuin kuvassa mutta ei sama esine.


Varastosaldossa voi olla maininta poistuva tuote, tarkoittaa sitä että jollakin hetkellä esineitä ei ole ollut näköpiirissä enempää, joten olemme ilmaisseet mahdollisuuden niiden täydellisestä loppumisesta, on aina mahdollista että esineitä tulee lisää tai tai joku asiakas palauttaa yhden ja esineitä ilmaantuu taas lisää myyntiin.


Esineet ja niiden koko ja muut fyysiset mitat.

Mittaamme esineitä erilaisilla mittavempeleillä, allekirjoittanut on työskennellyt aseseppänä ja peinet toleranssit ovat siis tuttu juttu, mutta hastur.fi myy esim nappeja ja kankaisia merkkejä, joiden mitat eivät aiheuta kaatuneita, vaikka ne olisivat pielessä hieman, joskus mittayksiköissä on kirjoitusvirheitä ja monta muutakin asiaa on pielessä. Korjaamme koko ajan näitä, mutta aina menee jotain seulan läpi, eräs yleisimmistä on virhetiedoista paino, ja paksuus, vaikka nämä ovat meille jokseenkin tärkeitä kun arvioimme postituksia, nämäkin ovat usein alakanttiin.


Syy mittojen heittelyyn on se ettei kaikkea voi mitata mikrometrin tarkkuuteen, me emme ole kiinnostuneita pienistä virheistä ja toivomme että asiakkaatkin ymmärtävät että esine lienee tärkemäpi kuin painon heitto yhdellä grammalla.


Jos kutenkin ostamiseen eniten vaikuttava tekijä on erittäin tarkat mitat, voimme ne mitata pyynnöstä, saamme varmasti riittävän tarkkuuden, tähän menee ehkä hetki, mutta palvelemme mielellämme. Toteutamme esineisiin liittyviä lisätieto ja mittapyyntöjä aikamme sallimissa rajoissa.