Kaasunaamari M/36, käyttämätön, virheetön.
Kaasunaamari M/36, käyttämätön, virheetön. Kaasunaamari M/36, käyttämätön, virheetön. Kaasunaamari M/36, käyttämätön, virheetön. Kaasunaamari M/36, käyttämätön, virheetön. Kaasunaamari M/36, käyttämätön, virheetön. Kaasunaamari M/36, käyttämätön, virheetön. Kaasunaamari M/36, käyttämätön, virheetön. Kaasunaamari M/36, käyttämätön, virheetön. Kaasunaamari M/36, käyttämätön, virheetön. Kaasunaamari M/36, käyttämätön, virheetön. Kaasunaamari M/36, käyttämätön, virheetön. Kaasunaamari M/36, käyttämätön, virheetön. Kaasunaamari M/36, käyttämätön, virheetön. Kaasunaamari M/36, käyttämätön, virheetön. Kaasunaamari M/36, käyttämätön, virheetön. Kaasunaamari M/36, käyttämätön, virheetön. Kaasunaamari M/36, käyttämätön, virheetön. Kaasunaamari M/36, käyttämätön, virheetön.

Kaasunaamari M/36, käyttämätön, virheetön.

Tuotetta rajoitettu erä.
$ 53.21

Harvoin saatavilla, uudenveroinen kaasunaamari, vm. 1944. Juuri avatusta sinkkilaatikosta.

Saatavuus 11 kpl

Jotain sellaista mitä ei usein enää näe, avaamattomasta sinkkiarkusta esiin kaiveltuja kaasunaamareita vuodelta 1944. 

Kaasunaamari on Ruotsalaisvalmisteinen M/36, näitä ostettiin suomeen 1939-1945 välisenä aikana tuhansittain, suojeluskuntien, väestönsuojelun ja armeijan käyttöön. Naamari esiintyy kovin usein käytössä vanhoissa SA kuvissa, ja muissa tuon ajan touhuissa. 

Että tilanne olisi maukkaampi, avasimme myös venttiililaatikon, ja laatikollisen suodattimia, eli kaikki ovat olleet hermeettisissä oloissa viimeiset n. 75 vuotta.

Naamarit ovat kuin uusia, kuminauhat toimivat, ja kumi tuoksuu, alkuperäinen pakkauspaperi on edelleen kiiltävää ja tiivisteet pehmeitä, naamaria ei kaikesta huolimatta tule koskaan käyttää suojavarusteena, kukaan ei voi sanoa mitä materiaaleille on tapahtunut kymmenien vuosien aikana. 

Naamarit myydään ilman suodatinta, mutta niille jotka oikeasti tuon haluavat keräilylliseen käyttöön, on saatavilla myös suodattimellinen setti, toki sillä ehdolla, että edes suodattimen korkkia ei koskaan avata, eikä suodatinta koskaan käytetä mihinkään, suodatimen sisärakenteessa voi olla kaikkea erittäin inhottavaa.

 Pakkauslistan mukaan naamareita on saattanut olla erikokoisia, mutta tutkimme niitä ja ilmeisesti haitarimallin niskaremmissä on leikkukohdat millä kokoa säädetään.

Suodattimen kierre on sama kuin nykyisissä VSS suodattimissa, eli näihin saa erittäin helposti uuden ajan suodattimia halvemmalla. 

Saimme nämä naamarit muutaman mutkan kautta erään kauan sitten unohtuneen suojeluskuntatalon vintiltä, toki seassa tuli muutakin, mutta nämä ovat mahdollisesti viimeiset koskemattomat varusteet mitä 1939-1945 voimainkoitoksesta on jäljellä.  

OMINAISUUKSIA:

Koko:  ????

Paino: 450g ( ei filtteriä )

HUOM! 

Vain keräilylliseen käyttöön, käyttö suojavarusteena ehdottomasti kielletty.


Pituus:
200 mm
Korkeus:
200 mm
Leveys:
200 mm
Paino:
750 g
Arvostelut 0 arvostelua